Miksi tekninen suojaus liiketilaan

Teknisen suojauksen merkitystä liiketoiminnan suojaamisessa ei aina ymmärretä ja sitä pidetään monesti turhana kustannuksena. Usein kuulee myös yrittäjälle / yrityksellä vakuutusten olevan kunnossa ja niitä pidetään tilanteeseen riittävinä. Vakuutukset toki ovat keskeinen osa yritystoiminnan riskienhallintaa, mutta myös teknisellä suojauksella on siinä merkittävä osansa.

Kaikki se toiminta jolla rikos estetään tai ohjataan toisaalle vähentävät yritykselle rikollisesta toiminnasta johtuvia kuluja, mielipahoja ja sitä aikaa jonka tapahtuneiden selvittely vie toisaalle varsinaisen yritystoiminnan harjoittamiselta.

Rikosilmoitinjärjestelmä ja tallentava kameravalvonta ovat molemmat hyviä, toisiaan täydentäviä teknisiä ratkaisuja liiketilan ja yritystoiminnan suojaamiseen.

Rikosilmoitinjärjestelmä valvoo päälle kytkettynä suojattuja tiloja, nostaa rikollista toimintaa kohteeseen suunnittelevan kynnystä ryhtyä toimintaan kyseisessä kohteessa ja lisää merkittävästi tekijän kiinnijäämisriskiä.

Rikosilmoitinjärjestelmä välittää tiedon murrosta eteenpäin joko vartiointiliikkeelle (suositus) tai yrittäjälle itselleen. Vartiointiliike ryhtyy hälytyksen johdosta niihin toimenpiteisiin, joita hälytysten johdosta on asiakkaan kanssa hälytystilanteissa sovittu tehtäväksi. Näitä toimenpiteitä voivat olla tilojen tarkastaminen hälytyksen johdosta (yrityksille maksullinen lisäpalvelu) tai tiedon eteenpäin välittäminen sovituille tahoille, esimerkiksi yrittäjälle itselleen.

Tallentava kameravalvonta tuo näihin tilanteisiin tallenteet tapahtumien selvittämisen tueksi, kuvamateriaalia tekijöistä ja paljon muuta hyötyä yritystoiminnan päivittäisiin toimintoihin.

Miten olet itse yritystoimintaasi liittyviä riskejä arvioinut ja miten olet niihin pyrkinyt varautumaan? Turvallisuus ja turvallisuuskulttuurin kehittäminen sekä ylläpito ovat yrityksissä koko henkilöstöä koskeva yhteinen asia, jossa yrityksen johdolla on keskeinen ohjaava rooli.

Tiesitkö, että näihin on saatavissa asiantuntija-apua? Kaikkea ei tarvitse itse osata tai ymmärtää, vastuuta voi ja pitää jakaa sekä ulkopuolista osaamista hyödyntää.

Soita jo tänään 050 5020 993 – Katsotaan kuinka voin auttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *